Kamis, 05 Januari 2017

Lako Nacini Grow Corn Sadnja True

Kukuruz (Zea mays ssp. Mays) http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-jagung-yang-benar.html je jedan od vodecih prehrambenih usjeva ugljikohidrata najvažnija na svijetu, osim pšenice i riže. Za stanovnike Centralne i Južne Amerike, zrna kukuruza je glavno jelo, kao za vecinu stanovništva Afrike i nekih podrucja u Indoneziji. U ovom trenutku, kukuruz je takoder bitna komponenta stocne hrane. Još jedna upotreba je kao izvor nafte i osnovnih materijala jestivog kukuruznog brašna. Razni proizvodi dobiveni prinos kukuruza kao sirovine za razne industrijske proizvode

Obicno ne-obradu nacin pogodan za primjenu u Paddy terenu, povrca i riže su završeni u berbi. Može se primijeniti u uz upotrebu kiša i navodnjavaju riže tehnicke želi da sprovede plodored. Slama bivši riža usjeva je vrlo koristan kao malc da biljka kukuruza.

Uvjeti klime
Kukuruz biljke uzgaja u tropskim tlu i suptropske
Kukuruz biljke mogu prilagoditi raste oblasti zaštite životne sredine
Visina izmedu 0-1300 m nadmorske visine
Temperatura je bila 13 -38 stupnjeva Celzijusa
Dok raste, kukuruz zahtijeva optimalna temperatura od 23-27 stupnjeva Celzijusa (temperatura ne predstavlja problem za razvoj kukuruza)
Optimalna kolicina padavina je 100 mm 125 mm mjesecno
Za rast i proizvodnju kukuruza zahtijeva punu izlaganja suncu.

Sadnja kukuruza (Zea mays L) uglavnom ucinjeno dilahan sušeno (Moor) i alkalne zemljište (Paddy). Usjeva kukuruza u kopno su uglavnom povezani sa odgovarajucim obrascima izrezivanje na lokalnom derah. Dok peneneman kukuruza u Paddy polja se obicno vrši pad kemrau sezone riža usjeva nakon berbe. U kukuruza ima dobre prilagodljivosti više vrsta tla. Zemljište kao mjesto za rast biljke kukuruza moraju imati dovoljno sadržaja hranljivih materija.

oranje
a. Priprema slame malc
Potrebne pripremne korake u cišcenju zemljišta. Ocistite slame ostatak žetve iz zemljišta cijepanje ili sjeckanje. Zatim posuti ravnomjerno po površini zemljišta. Slama malc je koristan kao poklopac tlo.
b. drenaža setup
Pripremite drenaža na zemljištu koje ce se koristiti. Drenaža donosi udaljenosti proporcionalne izmedu segmenata od oko 2 metra. Svrha izrade ovog drenažu biste uklonili višak vode, jer nema zemlje za obradu, kao što je nadmorska visina od podigao kreveta. Ne dozvolite preplavljenom tlo.
c. Weeding
Weeds postati remetilacki faktor u ni do metoda. Kada Laha koristimo zarasla u korov treba primijeniti plevi herbicidima. Ako korova dosta, koristite sistemski herbicid koji može ubiti korov iz korena. Molimo koristite herbicid brendova koji odgovara vašim potrebama (nismo spomenuti brand) i korištenje u skladu sa preporucene doze.

Isto tako, na pravi nacin da raste kukuruz, može biti korisno za sve nas da, hvala.


Tidak ada komentar:

Posting Komentar